Dacă aveţi un cod de bare care conţine o serie de bare - unele mai subţiri, altele mai groase - atunci este posibil să fie unul din următoarele coduri de bare:
1. Verificaţi cu atenţie la textul de sub codul de bare, mai ales la barele mai lungi de pe margini şi din centru, atunci aveţi un format EAN/JAN/UPC/GS1.
2. Estimaţi numărul de bare care au aproximativ aceeaşi grosime. În multe cazuri sunt 2, 3 sau 4. Comparaţi numărul obţinut cu valorile din tabel.
3. Uitaţi-vă la primele şi ultimele bare ale codului de bare şi comparaţi-le cu modelelele din lista de mai jos, unde:
W = bară groasă
N = bară subţire
w = spaţiu larg
b = spaţiu ingust
Mai multe informații despre codurile de bare liniare găsiți pe
www.barcode.ro.
EAN-13

Formatul EAN este numele folosit de o grupă de coduri de bare folosite în comerț care sunt omologul în Europa pentru formatul UPC folosit în SUA și JAN în Japonia. Acum ambele formate folosesc un singur nume ca și coduri de bare GS1. Aceste formate sunt folosite exclusiv în comerț pentru etichetarea produselor.
EAN-13 codifică 12 cifre dintr-un total de 13 cifre (ultima este cifră de control și se calculează automat de generatorul de coduri de bare). În România, codurile de bare EAN-13 cu prefix 594 (prefixul GS1 pentru România) sunt atribuite de către GS1 România, iar codurile de bare EAN-13 cu prefix 642 (codul ISO pentru România) sunt atribuite de către ARPC.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
EAN-8

Formatul EAN-8 este un format mai redus al formatului EAN-13. EAN-13 codifică 7 cifre dintr-un total de 8 cifre (ultima este cifră de control și se calculează automat de generatorul de coduri de bare). și suportă încă 2 și 5 cifre ca și format suplimentar. Fiecare țară are o autoritate GS1 care atribuie coduri unice de producători companiilor din țara respectivă și asigură o unicitate a codurilor de bare la nivel global.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
UPC-A

Formatul UPC-A a codurilor de bare este folosit în SUA. Poate fi găsit pe orice produs în magazine, cărți, reviste și ziare. UPC-A codifică 11 cifre dintr-un total de 12 cifre (ultima este cifră de control și se calculează automat de generatorul de coduri de bare).
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
UPC-E

Formatul UPC-E este o versiune redusă a formatului UPC-A. UPC-E codifică 5 cifre dintr-un total de 6 cifre (ultima este cifră de control și se calculează automat de generatorul de coduri de bare).
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
Codabar

Formatul Codabar este o simbologie cu un algoritm de autoverificare. Formatul folosește caractere de start și stop pentru codificare. Caracterele de start și stop ce pot fi folosite sunt: A B C D E N T *. Formatul Codabar nu folosește cifră de control.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
Code 39

Formatul Code 39 este cel mai folosit format de coduri de bare în afară de codurile de bare folosite în retail și poate fi citit de majoritatea cititoarelor de coduri de bare. Code 39 nu este atât de compact ca și formatul Code 128. Formatul Code 39 poate codifica atât numere cât și literele mari din setul de caractere ASCII. Code 39 a fost primul format alfanumeric de coduri de bare. Code 39 Extended este un format Code 39 care codifică și literele mici și caracterele speciale de punctuație.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
Code 93

Formatul Code 93 este un format de Code 39 cu o densitate mai mare, astfel spațiul ocupat de codul de bare cu codificarea Code 93 este mai mică decât spațiul ocupat de codul de bare codificat cu Code 39. Code 93 Extended este un format Code 93 care codifică și literele mici și caracterele speciale de punctuație.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
Code 128

Formatul Code 128 este un format alfanumeric de mare densitate. Este folosit în soluții de inventariere și trasabilitate. Există și un format UCC/EAN-128 bazat pe formatul Code 128 ce combină formatul Code 128 cu formatele UPC și EAN.
Code 128 este un cod de bare de dimensiune variabilă și care folosește un caracter de control. Fiecare caracter codificat folosește 3 bare și spații de grosimi variabile. Code 128 permite codificarea întregului set de caractere ASCII.
Code 128 are ca și subseturi Code 128 A, Code 128 B și Code 128 C.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
Code 11

Formatul Code 11 este un format vechi fără algoritm de autoverificare a formatului și care a fost folosit de un număr larg de companii, dar acum este rar folosit. Code 11 poate codifica doar cifre și simbolul -.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
Standard 2 of 5

Standard 2 of 5 este un format de coduri de bare ce permite codificarea doar a cifrelor.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
Industrial 2 of 5

Formatul Industrial 2 of 5 este un alt nume pentru formatul Sandard 2 of 5. Funcționalitatea este identică cu formatul Standard 2 of 5.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
Interleaved 2 of 5

Un alt format larg răspândit în afara ariei de retail este formatul Interleaved 2 of 5, un format de coduri de bare ce permite codificarea cifrelor generând un cod de bare cu o densitatea crescută. Formatul Interleaved 2 of 5 codifică doar cifre.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
MSI

Formatul MSI, cunoscut și ca Modified Plessey Code, este un format ineficient în gestionarea dimensiunii codului de bare. Codul MSI este un format cu lungime fixă fără algoritm de autocontrol. Formatul MSI folosește caractere de start și stop și este folosit pentru codificarea cifrelor și este necesar ca ultima cifră de autocontrol să fie adăugată la sfârșitul codului de bare.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.