Dacă aveți un cod de bare care este format dintr-o seria de rânduri unul peste altul, sau dintr-o matrice formată din pătrate, romburi, cercuri sau puncte, atunci aveţi un cod de bare 2-dimensional.
Mai multe informații despre codurile de bare bidimensionale găsiți pe
www.barcode.ro.
Aztec

Simbologia Aztec suportă întreg setul de caractere ASCII și oferă mai multe moduri de verificare a erorilor de codificare și citire. Simbolurile formatului Aztec poate fi citit indiferent de orientare.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
Codablock F

Codablock F este o simgolgie 2D bazată pe formatul Code 128. Poate codifica tot setul de caractere ASCII și este format din mai multe coduri de bare Code 128.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
Code 16k

Simbologia de coduri de bare Code 16k este un format ce permite codificarea caracterelor folosind o versiune modificată de Code 128. Fiecare rând începe și se termină cu un caracter de control care indică numărul rândului și direcția de citire.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
Code 49

Formatul Code 49 este un format bidimensional ce conține între 2 și 8 rânduri, fiecare rând este separat de o bară. Fiecare rând conține 16 "cuvinte" carte sunt generate din caractere pereche și de un caracter de start și un caracter de stop. Ultimul rând conține și numărul de rânduri ce compun codul de bare și caracterele de control al codului de bare.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
DataMatrix

Formatul DataMatrix este un format bidimensional de coduri de bare compus din pătrate aranjate conform unui model.
Simbolurile formatului DataMatrix pot fi pătrate sau dreptunghiuri și este folosit în codificarea seriilor și altor informații pentru produse electronice, circuite electronice sau altor produse ce ies de pe linii de producție.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
PDF-417

PDF417 (Portable Data File 417) este un format bidimensional capabil să codifice 1KB de informație. PDF-417 poate include și o verificare automată a corectitudinii informației ce permite recuperarea informației din codurile de bare corupte sau distruse.
Există peste 900 de modele diferite de codificare ce pot fi încorporate în formatul PDF-417 și mai multe moduri de codificare.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
Micro PDF-417

Micro PDF417 este un format de coduri de bare format din mai multe rânduri, bazat pe formatul PDF-417, destinate aplicațiilor care au nevoie de o eficiență ridicată, dar de o capacitate de stocare mai scăzută decât formatul PDF-417.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
QR Code

QR Code (Quick Response Code) este o simbologie de timp matrice compusă din pătrate și dreptunghiuri ce formează un model bine stabilit și care folosește 3 pătrate în 3 colțuri ale codului de bare. Fomartul QR Code permite 4 nivele pentru corectarea erorilor și este un format destinat stocării de informație pe un spațiu redus. Poate codifica până la 2509 cifre și 1520 de caractere alfanumerice.
În ultima perioadă formatul QR Code a devenit foarte cunoscut datorită Smartphone-urilor care au capacitatea de a decoda acest format. Formatul QR Code este folosit pentru descărcarea de aplicații pe telefoanele mobile, pentru trimiterea de cărți de vizită electronice și a altor informații.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.
GS1-DataBar (cunoscut și ca format EAN.UCC sau RSS)

Simbologiile GS1 DataBar, cunoscute și ca EAN.UCC sau Reduced Space Symbology (RSS), sunt o familie de coduri de bare ce conțin formate liniare și bidimensionale combinate.
Pentru mai multe detalii accesaţi
barcode.ro.